COL·LEGIA'T

 

 

Sumem
plegats per
l'educació!

Presentació de l'Escola d'Estiu

El dia 6 de maig, a les 18.30 h, presentem l'Escola d'Estiu amb el diàleg “Els fonaments del saber”, entre Eusebi Ayensa i Jacint Bassó. Places limitades. 

Celebrem Sant Jordi 2024!

Us convidem a celebrar amb nosaltres la diada de Sant Jordi 2024... llegint, és clar! Amb una mostra de textos elaborats als tallers d'Escriptura Autobiogràfica impartits per Irene Yúfera. Inscriviu-vos-hi!

Puccini, l'òpera que arriba al cor

Us convidem a la conferència gratuïta sobre la vida i obra de Puccini, un dels genis operístics més grans de tots els temps, de la mà de Joan Vives, músic i divulgador musical. Dia 2 de maig, a les 18 h, en línia. Inscriviu-vos-hi!

Cloenda de la Universitat Sènior

El 22 de maig, a les 18 h, celebrarem l'acte de cloenda de la Universitat Sènior, amb una conferència sobre Puccini i una altra sobre Grècia i Roma clàssiques. Reserva la teva plaça!

CAMPUS

 

CODI DEONTOLÒGIC DE LA PROFESSIÓ DOCENT

 

Autoregulació
professional
i compromisos

 

"Nostromo", la gran aposta literària de Conrad

Si us ve de gust estudiar a fons una de les grans novel·les de la literatura del segle XX, no us perdeu aquest curs tan interessant impartit per l'expert Sam Abrams, del 3 al 6 de juny. Inscriviu-vos-hi!

XLIII Premi de Filosofia Arnau de Vilanova

Tornen els Premis de Filosofia Arnau de Vilanova, adreçats a professors de secundària i alumnes de batxillerat, grau, màster i doctorat. Termini per presentar els treballs fins al 14 de juny.

La Universitat Sènior, oberta a tothom!

La Universitat Sènior ofereix cursos de diverses matèries, com música, art, història, literatura, escriptura, cultura clàssica i anglès, que s’imparteixen durant l’any acadèmic, entre els mesos d'octubre i maig. No us la perdeu!

Troba la formació que busques!

Cursos, activitats, jornades i seminaris

 

Posicionament del Col·legi sobre l'ús dels telèfons mòbils

Amb aquest document de la Junta de Govern, el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya reconeix la importància de debatre l'ús dels telèfons mòbils a les aules, considerant-ne tant el potencial educatiu com els desafiaments. 

Notícies

Lliurament dels Premis de treball de fi de màster del professorat

Dilluns 11 de març, a les 18.30 h, ha tingut lloc el lliurament dels Premis de treball de fi de màster, amb tres categories i una menció. Enhorabona als guardonats!

  • 12/03/2024

El Col·legi, distingit com entitat centenària per l'Ajuntament de Barcelona

Dijous 22 de febrer, l'alcalde de Barcelona va lliurar al degà Àlex Rocas la distinció d'entitat centenària de Barcelona, en reconeixement de la trajectòria i el vincle amb la ciutat, en l'acte que va tenir lloc al Saló del Consell de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

  • 26/02/2024

Atorgats els Premis de treball de fi de màster en formació del professorat 2022-2023

En la sessió del dia 19 de febrer, el jurat dels Premis ha atorgat els tres premis en les diverses categories i dues mencions, pels treballs presentats per estudiants de totes les universitats catalanes que imparteixen el màster de formació del professorat. Felicitacions a tots els guardonats!

  • 22/02/2024

17a edició dels Premis Educaweb

Ja es poden presentar els treballs per optar a algun dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional 2024. El termini de lliurament és fins al 15 de juliol.

  • 14/02/2024

"L'ús dels telèfons mòbils als centres educatius"

Consulteu el document amb les instruccions sobre "L'ús dels telèfons mòbils als centres educatius", a l’elaboració del qual el Col·legi va contribuir amb les aportacions dels nostres representants als consells escolars de Catalunya.

  • 31/01/2024

Nou Cafè filosòfic

S'ha programat un nou Cafè filosòfic, amb Jordi Bertran, Jordi Alsina i Xavier Alsina, el divendres 2 de febrer, a les 19 h, a la Llibreria Ona. La pregunta que s'explorarà en diàleg serà "La indiferència ens fa culpables?" Obert a tothom i gratuït.

  • 22/01/2024

Exporecerca Jove 2024

Últims dies per presentar-te a l'Exporecerca Jove 2024, la fira de recerca internacional oberta al públic celebrada des de l’any 2000. Si has acabat la teva recerca i tens entre 12 i 19 anys, pots presentar-hi el teu projecte, de manera individual o col·lectiva. No t'ho perdis!

  • 22/01/2024

Projecte pilot “Mary Anning, caçadora de fòssils”

A partir del mes de març de 2024 començarà el projecte pilot “Mary Anning, caçadora de fòssils”, dissenyat per l'Association for Science Education i a Espanya coordinat pel Museu de Ciències de la Universitat de Navarra, adreçat a professorat de sisè de primària. El dijous 11 de gener, a les 17.00 h, el col·legiat i coordinador de l’activitat, Xavier Juan, explicarà a través d’una videoconferència els detalls del projecte.

  • 09/01/2024

Anton Carrera, in memoriam

Lamentem la pèrdua del nostre col·legiat i col·laborador Anton Carrera. Va ser professor d'institut de secundària, i com a poeta el 1991 va ser proclamat mestre en gai saber als Jocs Florals de Barcelona. Havia participat en els començaments de la Nova Cançó, als anys setanta, i també és notable la seva faceta com a pintor. DEP

  • 08/01/2024