Activitats analògiques de baix cost que sempre funcionen.

232400 - Taller pràctic de geologia: l'interior de la Terra i la tectònica de plaques.

  • Àrea temàtica:

    Ciències experimentals i robòtica

  • Modalitat:

    En línia

  • Nivell:

    Secundària i batxillerat

Professorat:

Anna Anglisano Roca, Francesc Xavier Juan Pons

Dates:

8 de març de 2023

 

Dies:

Dimecres

Hores:

De 17 h a 18.30 h

 

Total hores:

0

Lloc:

En línia

Tarifes
Col·legiat/ada:

0,00 €

No col·legiat/ada:

0,00 €

Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores:

0,00 €

Inscriu-t'hi

Afegir a la cistella

Al taller veurem com es formen els Himàlaies, com funciona el magnetisme terrestre, com es propaguen les ones sísmiques, comprendrem la dinámica dels tsunamis, com funcionen les falles de transformació amb una barra de MarsTM, com podem estudiar l’interior de la Terra… tot a través d’activitats analògiques senzilles i efectives en les que, en algún cas, haurem d’utilitzar el propi cos.

Adreçat a professors tant de primaria com de secundaria.

 

Anna Anglisano Roca

Professora de secundària. Membre del Comitè d’Educació de la European Geosciences Union (EGU) i membre d’AEPECT. Coordinadora de les Olimpíades de Geologia a Catalunya, membre de la comissió de control de les Olimpiades de Geologia Espanyoles (OEGEO) i mentora de l’Equip Olímpic Espanyol per a la International Earth Science Olympiad (IESO).

Francesc Xavier Juan Pons

Professor de secundària jubilat. Membre d'AEPECT. Field Officer per a Espanya del Comité d’Educació de la European Geosciences Union (EGU). Membre del Consell de la International Geoscience Education Organization (IGEO). Membre del Grup Internacional de l’Association for Science Education (ASE). Mentor de l’Equip Olímpic Espanyol per a la International Earth Science Olympiad (IESO) i membre del Consell Assessor de la IESO.

Atès el caire participatiu del curs, l’observació de l’actitud dels assistents serà fonamental per avaluar-los.

A la sessió final, cada participant haurà de presentar una de les activitats desenvolupada juntament amb els seus alumnes, i aportar material gràfic o d’una altra naturalesa per a la discussió amb la resta de participants.