243206 - Expressa’t amb emoció! Lectura expressiva i cura de la veu

  • Àrea temàtica:

    Llengua i literatura

  • Modalitat:

    Presencial

  • Nivell:

    Internivells

Professorat:

Elisabet Canals Fortuny, Gemma Costa Pagán, Jaume Macià Guilà, Josep Maria Roviralta Ferrer

Dates:

de l'1 al 4 de juliol

Dies:

Curs presencial de dilluns a dijous (12 h), i divendres sessió plenària dialogada i debat posterior (3 h, assistència obligatòria). Total 15 hores

Hores:

de 16.00 a 19.00 h

Total hores:

15

Lloc:

Escola Joan Pelegri

Ha estat sol·licitat el reconeixement d'aquest curs dins el Pla de Formació del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. En aquests moments es troba pendent de resolució.

Tarifes
Col·legiat/ada:

45,00 €

No col·legiat/ada:

65,00 €

Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores:

45,00 €

Inscriu-t'hi

Afegir a la cistella

Taller pràctic i divertit que relaciona la comunicació oral amb la lectura expressiva. Útil per a qualsevol matèria i nivell, no tan sols per a la classe de llengües. Els assistents coneixeran millor la pròpia veu per prevenir patologies vocals. El curs és impartit per un equip interdisciplinari.

  • Conèixer millor l'instrument vocal, les seves possibilitats i límits.
  • Aprendre a tenir cura del nostre aparell fonador (no té recanvi possible!).
  • Saber aprofitar, com a ensenyants, la lectura en veu alta per testar la comprensió textual i també com a passarel·la cap a diferents tipus de pràctiques orals.
  • Saber modular la veu segons la intenció comunicativa i acompanyar-la del llenguatge no verbal pertinent per millorar les nostres intervencions orals.
  • Analitzar amb l'ús de rúbriques tant intervencions lectores com exposicions orals a fi d’augmentar-ne l’adequació, l’expressivitat i l’eficàcia.
  1. La lectura en veu alta: de la comprensió escrita a l’expressió oral. Pràctiques.
  2. Les propietats de la veu i els prosodemes al servei de la intenció de l’autor i de la variació textual i de registre. Importància del to. Pràctiques.
  3. Els elements de la comunicació no verbal. La posada en escena de qui enraona en públic. Pràctiques.
  4. La dicció. L’ortoèpia. Pràctiques.
  5. Ús de rúbriques. Pràctiques.
  6. Utilització de les noves tecnologies per incentivar l’oralitat i compartir les produccions. Pràctiques.
  7. La fonació. Tècniques d’autoconeixement per a la relaxació, la respiració o la postura, i per a la projecció i la impostació de la veu. Pràctiques.
  8. Detecció precoç de les patologies vocals més freqüents en docents. Prevenció i higiene vocal. Pràctiques d’anàlisi de l’ús vocal en personatges públics.
  9. Pràctiques d’observació del propi ús vocal per a la prevenció de patologies, amb recomanacions personalitzades.
  10. Bibliografia.

Elisabet Canals Fortuny

Logopeda especialitzada en trastorns de la veu. Actualment exerceix a l'Hospital General de Catalunya dins l'equip d'Otorrinolaringologia. Doctoranda en Ciències de la Salut, postgrau de veu a Blanquerna i formació amb els professionals del centre Consulta Veu. Coneixedora del mètode Voice Craft. Amb formació musical dirigida a la reeducació vocal.

Gemma Costa Pagán

Actriu i cantant professional. Exerceix com a docent de tècnica vocal, com a vocal coach d'artistes en general, a més de preparar càstings i espectacles. Ha participat, entre altres, en els muntatges de la companyia Magatzem d'Arts en qualitat de directora vocal, actriu i cantant. És professora de l'Escola de Música Creu Alta de Sabadell, com també de l'Assaig - Espai de Dansa i Arts Escèniques de Mollet.

Jaume Macià Guilà

Catedràtic de llengua i literatura catalana de secundària i també d'Escola Oficial d'Idiomes. Màster en didàctica de la llengua i la literatura per la UAB. Autor d'articles sobre lingüística i didàctica, és també coautor d'una cinquantena de llibres de text tant per a adults com per a secundària. En els darrers anys s’ha centrat en la lectura expressiva i en l’ús oral públic. Dinamitza tallers pràctics per a centres docents sobre la temàtica.

Josep Maria Roviralta Ferrer

Veterà de l'escena vallesana, és cofundador del teatre L'Alcavot, a més d'haver actuat en companyies diverses, com l'Esbart Teatral de Castellar, Escena Grup de Teatre de Sabadell, TiC Escènic, Teatre del Sol, Som Dos, etc. Fa sovint lectures dramatitzades d'autors catalans diversos. Actualment, està de gira representant Domicili inconegut de Kresmann Taylor (sobre la persecució nazi) i Negatius de Sílvia Navarro (sobre el fotògraf Robert Kappa).

Descripció del torn Dies Hores diàries Professor/a Aula Streaming Mode
Expressa’t amb emoció! Lectura expressiva i cura de la veu 01-jul., 02-jul., 03-jul., 04-jul. 3 Jaume Macià Guilà Joan Pelegri No Presencial

Escola Joan Pelegri

C/ Consell de Cent, 14, Barcelona - 08014
Adreça electrònica: info@cdl.cat
Telèfon: + (34) 933 170 428