Política de galetes

 

En compliment del que estableix l’article 22.2 de la Llei de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic (LSSI) i en adequació amb la Directiva europea 2009/136/CE, us informem que http://es.cdl.cat/ utilitza galetes amb la finalitat de prestar una millor experiència en la vostra navegació. Així mateix, en cas que hi presteu el vostre consentiment, utilitzarem galetes que ens permetin obtenir més informació sobre les vostres preferències i personalitzar el nostre web de conformitat amb els vostres interessos individuals, perquè tingueu una navegació més fluida i personalitzada.

Volem informar-vos de manera clara i precisa sobre les galetes que utilitzem en el nostre web. En cas que vulgueu obtenir més informació sobre l’ús i la finalitat que fem de les galetes implementades en el nostre web, us podeu posar en contacte amb nosaltres a: COL·LEGI OFICIAL DE DOCTORS I LLICENCIATS EN FILOSOFIA I LLETRES I EN CIÈNCIES DE CATALUNYA, Rambla de Catalunya, 8 pral., 08007 de Barcelona, dpd@cdl.cat.

Per fer un ús complet del contingut i les funcions personalitzades d’aquest web, el navegador del vostre ordinador o dispositiu mòbil ha d’acceptar les galetes. És usual que el vostre navegador ho faci per defecte.

Què és una galeta?

Una galeta és un petit arxiu que es descarrega a l’ordinador, tauleta o mòbil de l’usuari, amb la finalitat d’emmagatzemar dades i informació que podran ser actualitzades i recuperades per l’entitat responsable de la seva instal·lació.

La informació recollida a través de les galetes pot incloure la data i hora de visites al web, les diferents pestanyes que l'usuari ha visionat o el temps que hi ha estat.

Les galetes d’aquest web no emmagatzemen informació confidencial com el vostre nom, adreça, etc., però, si voleu restringir, bloquejar o eliminar les galetes d’aquest  web o de qualsevol altre, podeu configurar el vostre navegador per rebutjar-les o acceptar-les o perquè aquestes siguin eliminades de manera automàtica un cop tanqueu el navegador o apagueu l’ordinador o el dispositiu mòbil.

Quins tipus de galetes utilitza aquest web?

Galetes pròpies

Aquesta tipologia de galetes són enviades al vostre ordinador i gestionades exclusivament per nosaltres per al millor funcionament del web. La informació que recollim s’usa per millorar la qualitat del nostre servei i la vostra experiència com a usuari.

Galetes de tercers

Són les que s’envien al vostre equip des d’un equip o domini que no és gestionat per nosaltres, sinó per una altra entitat col·laboradora. Són les galetes analítiques utilitzades per Google, o les utilitzades per les xarxes socials per oferir a l’usuari la possibilitat de compartir o recomanar continguts del nostre web a les xarxes.

  • Google Analytics: Emmagatzema galetes per poder elaborar estadístiques sobre el trànsit i volum de visites d’aquest web. En utilitzar aquest web esteu consentint el tractament de la vostra informació per Google. Per tant, l’exercici de qualsevol dret en aquest sentit s’haurà de fer comunicant-ho directament a Google.

A continuació, es detallen totes les galetes de tercers utilitzades per aquest web, com també les característiques i finalitats (**):

GALETES

DESCRIPCIÓ

DURADA PREDETERMINADA (aprox.)

DOMINI

(Galeta pròpia o de tercers)

TIPUS

PHP SESSID

Aquesta galeta és usada pel llenguatge d’encriptat PHP per permetre que les variables de SESSIÓ siguin desades al servidor web. Aquesta galeta és essencial per al funcionament del web.

Sessió

.cdl.cat

1

__utma

S’utilitza per distingir usuaris i sessions. La galeta es crea quan s’executa la biblioteca JavaScript i no hi ha cap galeta__utma. La galeta s’actualitza cada vegada que s’envien dades a Google Analytics.

2 anys

.cdl.cat

3,4

__utmc

Galeta de Google Analytics que ens permet determinar el nombre de vegades que un visitant únic (un navegador específic en un equip específic) visita el lloc i caduca en finalitzar la sessió.

Sessió

.cdl.cat

3,4

__utmz

Emmagatzema la font de trànsit o la campanya que explica com ha arribat l’usuari al lloc. La galeta es crea quan s’executa la biblioteca JavaScript i s’actualitza cada vegada que s’envien dades a Google Analytics.

6 mesos

.cdl.cat

3,4

 

Nom

Descripció

Validesa

Tipus 1

Galetes absolutament necessàries

Aquestes galetes són absolutament necessàries perquè els web funcionin correctament.

Tipus 2

Galetes funcionals

Aquestes galetes fan possible millorar la comoditat i el rendiment dels webs i proporcionen diverses funcionalitats. Per exemple, la configuració de l’idioma pot ser emmagatzemada en les galetes funcionals

Tipus 3

Galetes de rendiment

Aquestes galetes recullen informació sobre com l’usuari utilitza els webs. El rendiment de les galetes ajuda el titular del web, per exemple, a identificar els elements més populars de les seves ofertes d’Internet. Això permet a l’empresa adaptar els seus webs més a prop de les seves necessitats, amb la qual cosa millora les ofertes que aquesta li pugui fer. Aquestes galetes no recullen dades per cada persona específica.

Tipus 4

Galetes de tercers

Aquestes galetes estan posades per tercers, com les xarxes socials i els serveis analítics

Tipus de galetes

Si compartiu contingut d’aquest web mitjançant xarxes socials com Facebook i Twitter, és possible que rebeu galetes d’aquests webs. La configuració de les galetes de tercers no estan sota el control del titular del web, de manera que us suggerim que comproveu els webs de tercers per obtenir més informació sobre les seves galetes i com gestionar-les.

(**) Per a més informació de galetes que utilitza Google consulteu https://www.google.com/intl/es/policies/technologies/types/.

(**) Per a més informació de galetes que utilitza Facebook consulteu https://www.facebook.com/privacy/.

Com puc configurar o deshabilitar les galetes que utilitza aquest web?

Per restringir o bloquejar les galetes, haureu de modificar la configuració del navegador que utilitzeu en el seu equip. Amb caràcter general els navegadors ofereixen les següents opcions de configuració en relació amb la instal·lació de galetes:

- Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/is-IS/windows7/How-to-manage-cookies-in-Internet-Explorer-9

- Firefox: http://support.mozilla.org/en-US/kb/Cookies 

- Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

- Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042 (i per a iOS, http://support.apple.com/kb/HT1677)

Si s’impedeix la instal·lació de totes les galetes del web, algunes de les seves funcionalitats, així com alguns continguts, poden quedar afectats.

Canvis en la política de galetes

Aquesta política de galetes s’ha actualitzat per última vegada el 17 d’octubre de 2018, però és possible que tingui diverses actualitzacions en el futur, per això us recomanem revisar aquesta política cada vegada que accedeixi al nostre web amb l’objectiu d’estar adequadament informat sobre com i per a què fem servir les galetes.