243305 - Mitheatrum (mite i teatre)

  • Àrea temàtica:

    Ciències socials

  • Modalitat:

    Presencial

  • Nivell:

    Secundària i batxillerat

Professorat:

Montserrat Bastons García

Dates:

de l' 1 al 4 de juliol

Dies:

Curs presencial de dilluns a dijous (12 h), i divendres sessió plenària dialogada i debat posterior (3 h, assistència obligatòria). Total 15 hores

Hores:

de 16:00 h a 19:00 h

Total hores:

15

Lloc:

Escola Joan Pelegri

Ha estat sol·licitat el reconeixement d'aquest curs dins el Pla de Formació del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. En aquests moments es troba pendent de resolució.

Tarifes
Col·legiat/ada:

45,00 €

No col·legiat/ada:

65,00 €

Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores:

45,00 €

Inscriu-t'hi

Afegir a la cistella

El curs està pensat per a docents de Cultura Clàssica (ESO), Llatí i/o Grec (batxillerat) que treballin la mitologia a les classes i tinguin com objectiu que els alumnes millorin tant l'expressió escrita com l'expressió oral. L'activitat consisteix a llegir un mite (comprensió lectora), a reescriure'l en forma de diàlegs, acotacions i aparts (treball lingüístic en grup) i de representar-lo (posada en escena, memorització, actuació, aportacions modernes, etc.). De manera que el temari es transformi, igual que es transformen els personatges dels mites, del paper llegit a una expressió corporal, col·lectiva i de creixement personal.

  • Llegir i analitzar mites que han passat de narració a teatre (p. ex., La guerra de Troia no tindrà lloc, de J. Giraudoux) o dels quals s'ha fet una versió moderna (p. ex., Antígona, de S. Espriu).
  • Comentar un mite del temari de les PAU en versió teatral.
  • Crear un mite per ser representat.
  • Actualitzar les interpretacions dels mites, per exemple, amb perspectiva de gènere.
  • Practicar l'expressió escrita i oral
  1. D'una banda, un marc cronològic i teòric de mites ja representats (Anouilh, Espriu, Giraudoux, etc.), que serveixen d'exemple de com la narració es pot escenificar, també avui dia (p. ex., Juicio a una zorra o En mitad de tanto fuego).
  2. De l'altra, partint dels mites obligatoris de les PAU de Llatí (13) i proposant-ne vint en total, la creació d'un mite teatralitzat.

Montserrat Bastons García

Llicenciada en Filologia Clàssica (2009) i graduada en Filologia Catalana (2012), exerceix la docència d'ambdues assignatures actualment a ESO i batxillerat. A més, ha obtingut nombrosos premis de poesia arreu de Catalunya (p. ex., Jocs Florals de Sants, 2023) i té quatre llibres de poesia publicats (p. ex., Fantasiant, 2000). Ha fet també diversos cursos de teatre (Sala Beckett i Laperla29, 2018) i de poesia (Ateneu Barcelonès, 2022-2023) com a elements de formació, de creació i d'implantació a l'aula.

Descripció del torn Dies Hores diàries Professor/a Aula Streaming Mode
Mitheatrum (mite i teatre) 01-jul., 02-jul., 03-jul., 04-jul. 3 Montserrat Bastons García Joan Pelegri No Presencial

Escola Joan Pelegri

C/ Consell de Cent, 14, Barcelona - 08014
Adreça electrònica: info@cdl.cat
Telèfon: + (34) 933 170 428