Projecte pilot “Mary Anning, caçadora de fòssils”

Col·legi Oficial

A partir del mes de març de 2024 començarà el projecte pilot “Mary Anning, caçadora de fòssils”, dissenyat per l'Association for Science Education i a Espanya coordinat pel Museu de Ciències de la Universitat de Navarra, adreçat a professorat de sisè de primària. El dijous 11 de gener, a les 17.00 h, el col·legiat i coordinador de l’activitat, Xavier Juan, explicarà a través d’una videoconferència els detalls del projecte.

Projecte pilot per a professors de sisè de primària

El nostre col·legi professional, el de docents, us convida a formar part del projecte pilot “Mary Anning, caçadora de fòssils”, projecte dissenyat per l'Association for Science Education i a Espanya coordinat pel Museu de Ciències de la Universitat de Navarra.

Per dur a terme aquest projecte pilot, que es farà a partir del mes de març de 2024, s’està cercant professorat de sisè de primària. 

L’objectiu multidisciplinari del projecte és desenvolupar el coneixement del mètode científic, la comprensió de les ciències i la història a través d'una metodologia dialògica. La dedicació mitjana estimada és de 10 hores.

Els recursos, tots gratuïts i en línia, són:

  • Una pel·lícula de 15 minuts sobre aspectes de la vida i obra de Mary Anning, buscadora de fòssils.
  • Nou activitats bàsiques i sis d’opcionals (compartides amb els centres que sol·liciten la participació en el projecte).
  • Un conjunt de recursos de suport al professorat.

Per tal d’aprofitar millor el projecte, s’ofereixen dos dies de formació (gratuïta) a càrrec de Marianne Cutler i Stuart Naylor (en anglès) a la Facultat de Ciències de la Universitat de Navarra (Pamplona) a finals de febrer de 2024. 

Podeu consultar els materials en anglès:

Tots els materials que ara podeu consultar en anglès estaran disponibles en castellà i els materials per lliurar als alumnes, en català.

El dijous 11 de gener, a les 17.00 h, el col·legiat i coordinador de l’activitat, Xavier Juan, us explicarà a través d’una videoconferència els detalls del projecte. Si hi esteu interessats, us agrairem que ens faciliteu les vostres dades (nom, centre, a/e) a través del qüestionari següent, i us enviarem l’enllaç de connexió: https://docs.google.com/forms/d/1OT_MEwZS-m1l8eeDhfYVB-A5pmJIcXi_hYKhyEyAHrU/edit.

Per a qualsevol dubte o informació, podeu escriure a xjuan03@gmail.com.